Om boken

Jessica MacDowall är tv-producent sedan tjugo år tillbaka och har bland annat producerat omtalade dokumentärserier som En våldsam kärlek” och “En kropp till salu” för SVT. I hennes självbiografiska bok En våldsam kärlek -Vägen till ett värdigt liv  berättar hon för första gången berättar om sina egna erfarenheter av våld i nära relationer.

En våldsam kärlek – Vägen till ett värdigt liv

Bokomslag - En våldsam kärlek
Fotograf: Gabriel Liljevall

Jessica MacDowalls självbiografiska ”En våldsam kärlek – Vägen till ett värdigt liv” är ett starkt vittnesmål om män som slår och kvinnor som inte vågar gå.

När Jessica möter Sebastian på sin bästa väns bröllop blir hon omedelbart förälskad. Han är snygg, smart och framgångsrik. Han får henne att skratta, hon känner sig åtrådd. Snart blir de sambor, gifter sig och får barn, samtidigt som Jessicas karriär som tv-producent tar fart. Det går fort – kanske alltför fort. De är det perfekta paret, men bakom den tjusiga fasaden går livet överstyr.

MacDowall blottar en spiral av våld, medberoende, skam och skuld, och berättar hudlöst om kampen för att finna en väg ut, inte minst för barnens skull. Allt i ett samhälle där bevisbördan ligger på offret och inte på förövaren.

Boken kan du beställa direkt av mig här